Blogger Backgrounds

suka sama kamu

~SUKA SAMA KAMOO~

Monday, 18 March 2013

TUDUNG BAWAL DAUN SULAM MURAH...




HANYA RM 24 SAHAJA TIDAK TERMASUK POSTAGE,,,, WARNA LAIN

  • GOLD,
  • KUNING
  • PINK BELACAN
  • COKLAT
  • HIJAU
  • BIRU

new life,, seronok jadi isteri

as salam,,,
de org x,,,,, yuhuhuhuhuhuhu da lama cik ira x post,,, ops,, da jadi puan lerr,,, tanggal 10 hb feb artu puan ra da selamat di ijabkabulkan dengan  encik ayie,,, wa seronokkk,,,, (clapp ur hands baby).... huhuhuhu sekarg bermula la tugas as a wife,, a good wife yg suke membebel,, pot pet bla bla bla,,,,,

ader org tnya sonok x puan ra jd isteri ni.. mesti la seronok ,, tau knapa?

  1.  da terlepas dr maksiat,, mnghampiri bukn muhrim ---> dosa .. mngahmpiri n mnja ngn suami ---> pahala,,,
  2. de org take care sal kite,, dulu time jd awek die ,,, kdg2 die ley wat xtau,, now,, die kna jugak samada pasrah ke redha ambik tau tntang kite,, (I M THE QUEENNNNNNNNNNNNNN)
  3. ase tenang je hati,, time sembhyang lbih2 lagi,, 
  4. expert bab masak,,,(ummi ,, nasi akak best tau)
  5. ley sllo bertengkar n then time pujuk tu sweet sgt
  6. dll (ayat yg pling dibenci lam tesis)

Tuesday, 6 March 2012

peluang kedua dari ILAHI

seharusnya kita bersyukur kerana kita masih bernafas lagi sehingga sekarang...bnyak sgt yg mizz eira dgr tntg kemlangan ngeri yang mmbawa maut.. memang ngeri,,same2 lah sedekah kan al fatihah kepada kengkawan yang telah dipanggil mengahadap ILahi,, drp die kite dtg dan kepada die  gak kite pulang,,hidup hanya pinjaman,, 

yup,, mizz eira bru je mngalami saat2 mndebarkan itu,,mizz eira xley lupakan saat tu,, alhamdulillah mizz eira dberi peluang untuk bernyawa lagi.. perkara pertama yang berlegar di kepala mizz eira ialah,, nk mintak ampun ngn ummi n ayah,, kedua,, sempat lagi x mizz eira nk bertOBAT..kiter xtau pe yg kiter lkukan di dunia ini betol atau x..alhamdulillah,,ALLAH masih memberi peluang dan mndengar doa hambanya ini,,


sekarang ni mizz eira nk cb untuk buka buku bru,, ckupla pe yg berlaku dulu,,lau boley nk berubah slow2,, berbakti kat mak ayah,,taat pada ALLAH,, belajar sgguh2 n lau boley nk cpt2 nikah ..(hehehe).. kpada kwan2,, kiter xkn tau pe yg akan jd pd kite,, nth bile ari kite,, arini,, esok atau lusa,,BERSYUKURLAH MASIH ADA LAGI PELUANG KEDUA KEPADA KITA DR ILAHI,,,

Sunday, 29 January 2012

sedetik lebih anuar zain @ jac victor

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta
Dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta
Sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu
p/ss lagu ni nk tuju kat cik yie... bg cik ra lagu ni 2,2 pnyanyi best nyanyi juz masing2 gna style sndr jew.. tp mmg best giler r,,

Friday, 27 January 2012

plissla fham,,

Time2 cti sem nie ramai ler geng2 yang nk kawen,, thniah la dari cik ra,, hurm hepinyer rasekan,, al maklum usia msing2 da menginjak dewasa,, sape???i blom lagi tau…
Tapi yang sediynyer ialah,, bile time cik ra duk wish tahniah kat insan yg hepi ni,,, der manusia yg mencebik ( sesuatu perlakuan mnggunakan bibir)..di blakang.. ok2,, cik ra tau perlakuan itu dtujukan untuk cik ra,,,da r wat cmtu t tol2 mulut terjuih cmtu cmne.. nauzubillah..
Kat cni cik ra nk tekankan ok,, cik ra hnya manusia biasa,, kami hnya merancang Allah yg mnentukan,, kami da berusaha berdoa n sekarang  bertawakal ,, mesti korang mnggaru kpala yg xgatal kan?? Nk tau pe yg jadi,,, cik ra xpuas hati ngn mulut somebody mngata “tgok org lain da ramai yg da lnsung ko bile ag?? Ko tu dgr kata da nk nkah tp x,x pun..”
Cik ra hanya mampu terdiam…cb la korg ltakkn dri kt tmpat cik ra,, ckp mmg sennnannng,,  cm2 cabran menduga,, da bermacam cra cik ra dancik yie usaha,,tp halangn ttp de,,bukan sngaja,,kuasa ALLAH,,  korang xtau pe yg cik rasa sbb xrasa,, jgn men ckp je,, bile kna turn korang t tau r korg,,senyap jew,,kdg2 bile tgok kwn2 nek plamin hati cik ra menangis,,so skrg cik ra mmpu terdiam.. menanm semua cemuhan di hati.. lau bukak hti ni bnyak da pokok yng keluar..
Pesnn untuk shabat2 yg mncebik di blkg tu,, kalo korg tol2 shabat cik ra doakan la yg terbaik untuk cik ra dpt gak  phala ,,dr duk mncebik dan berskandal umpatan kat belakang bukan ke dapat dosa free je,,pda yg xtau cerita jgn duk mnambah plot crta cm tau segalanya,..

p/s: korg tu dtujukn kpd yng berkenaan shj,,n entry ni sekdr mlpaskan terbuku dhti,,

Sunday, 22 January 2012

 terkezut cik ra bile der someone tu godam my blog account,, hahha,,akhirnya cik ayie da tau i punya psswrd. .

Saturday, 21 January 2012

bila cik ayie da start merapu..

salam semua.... ni cik yie....tuan smart tapi curang..... itu dulu lah punyer citer..... biasalah itu lelaki punyer keje... cik ayie nak kongsi rahsia adakah pompuann yang kita mau itu setia dengan kita x....
kebanyakan laki tertanya2 adakah ia dicintai atau mencintai.... kalau ayie, ayie suka uji cik ra dengn bermacam2 dugaan n halangan selama 6 tahun perkongsian hidup cik ayie n cik ra...tengok sekarang,Alhamdulillah Allah makbulkan doa cik yie...... mesti korang nak tau kan apa yang cik yie buat pada cik ra kan tapi sekadar untuk menguji je lah.... paham sendiri lah kalau siapa yang bernama lelaki...
nak tau lebih lanjut.... sentiasa lah ikuti blog ini

  • cik yie pesan pada luar sana,  jaga lah hak bagi yang berhak.... jadi lah apa yang terjadi
  • akhir kata dari cik yie kepada cik ra....I lovE U So MUCH..... Ingat Bulan 8/12.... barakallah

p/ss cik eira xtau ni cik ayie cri2 tulis...