Blogger Backgrounds

suka sama kamu

~SUKA SAMA KAMOO~

Friday, 20 January 2012

UTANG NGN CIK SHURADI,,(PERGERAKAN KREATIF TEATER)

sebenarnye mizz eira berhutang 1 entry sal persembahan last mizz eira ngn beliau...

TUGASAN AKHIR BEYOND THE SQUARE- STREET PERFORMANCE

Beyond The Square merupakan tugasan yang tidak dijangka oleh kami kerana ia merupakan persembahan yang berbentuk jalanan dan lebih menekankan teknik lakon dan penghayatan watak. Cerita-cerita yang dipersembahkan ialah cerita dongeng zaman dahulu kala. Persembahan ini dipersembahkan di Galeri Seni Upsi selama 2 jam.(lama tu ulang bnda same je.. pnat den)
Persembahan ini menggabungkan teknik seni lakon dan pergerakan kreatif teater. mizz eira memegang watak sebagai Dayang Senandung yang didera oleh ibu tiri yang dipegang watak oleh Dila.
Melalui watak Dayang Senandung mizz eira  perlu bermain dengan emosi akibat didera oleh ibu tiri (dila)dalam keadaan yang sarat mengandung. Dayang Senandung dibenci oleh ibu tirinya kerana berwajah hodoh iaitu hitam,(tetibe je bertukar jd hitam) hal ini adalah cabaran besar bagi mizz eira kerana perlu menghitamkan anggota badan dan wajah namun untuk menjiwai dan mendalami watak mizz eira turutkan. mizz eira perlu mempamerkan mimik muka yang kasihan dan sedih. 
ps/...cik eddy gambar tu utang lu ea,, hhehehe

No comments:

Post a Comment